Още една мегазвезда се включва в концертната инициатива на живо от шест континента в подкрепа на планетата и бедните на 25 септември, организирана от "Global Citizen" - Елтън Джон, който ще пее от Париж.

Изпълнителят на хита "Rocket Man" попълва достатъчно богатия афиш на Марсово поле във френската столица, включващ Ед Шийран, диджей Snake, "Black Eyed Peas", "Christine and the Queens", Доджа Кет, H.E.R. и Анжелик Киджо.

Освен Елтън Джон, за сцената в Града на любовта в рамките на 24-часовото глобално събитие бяха обявени също Stormzy, Чарли Пут и Фатма Саид.

"За мен е чест да изляза на сцената в Париж с тази невероятно талантлива група артисти, за да подкрепя "Global Citizen" и важната дейност, която организацията върши за подобряване на живота на хората по цял свят", се посочва в направеното от Елтън Джон изявление.

Снимка: Getty Images

Сред останалите участници в мащабната проява, които ще се изявят на различни места по света - Ню Йорк, Лагос, Рио де Жанейро, Сеул, Сидни, са Дженифър Лопес, Били Айлиш, "Coldplay", Лизо, Феми Кути, Мийк Мил, Синди Лопър, Шон Мендес, Алесия Кара, Бърна Бой, Джон Батист, Камила Кабело, Феми Кути, Давидо, Тива Сeвидж.

Предстои да бъде оповестена програмата за Лондон и Лос Анджелис.

Целта на инициативата е набиране на средства в помощ на борбата с глобални проблеми като Covid-19, промените в климата и крайната бедност, припомня БТА.