Кралят на рокендрола Елвис Пресли предложил шведска тройка на британската певица Петула Кларк и на нейна приятелка, когато те го навестили в гримьорната му след концерт.

Предложението било направено през 70-те години на миналия век. Кларк, която е на 86 години, отказала, тъй като не намирала Елвис за атрактивен, а искала да опази и честта на американската си приятелка Карън Карпентър, певица и барабанистка от групата "Карпентърс", съобщава в. "Гардиън", цитиран от БТА.

Карън Карпентър

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По думите на Петула Пресли бил твърде настоятелен в предложението си и бил готов начаса да се озове в леглото с двете дами.

"Карън беше много невинно и мило момиче и аз чувствах нещо като майчинска отговорност към нея", спомня си Петула в интервю пред вестника.

Тя бързо извела момичето от гримьорната на Краля на рокендрола. Когато си тръгвали, Елвис бил на врата и гледал Петула в очите с израз:

"Все някой ден ще ми паднеш!".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Госпожа Кларк обясни, че желанието му никога не се е сбъдвало и че никога не съжалявала за това, тъй като не харесвала физически Елвис. Певицата Карън Карпънтър почина от анорексия през 1983 година. Двете с Петула стават приятелки, след като се срещат в Лос Анджелис през 1969 година на премиерата на филмовия мюзикъл "Довиждане, мистър Чипс", в който Кларк играе главната роля.