Актрисата Ема Уотсън вече не се определя като самотна, а на натиска, който чувства да се омъжи и да има деца отговаря, че сама си е партньорка, предаде Ройтерс.

В интервю за сп. "Vogue" звездата от филмите за Хари Потър призна, че се е борила с безпокойство, защото приближавайки се към 30-те, няма нито стабилна кариера, нито партньор, нито дете.

Вижте снимки на Ема >>

"Никога не съм вярвала на твърденията "щастлива съм сама". Дълго време ми отне, но съм много щастлива. Наричам го сама да съм си партьнорка", каза британката.

Жените от край време усещат натиск да имат партньор, да родят дете. По-възрастните самотни девойки предизвикват съжаление, а мъжете в тяхното положение се възприемат като свободни и безгрижни ергени, изтъкват правозащитници.

Ема Уотсън е активистка за правата на жените и посланик на добра воля на ООН за жените. Тя участва в кампанията "Той за нея", която призовава мъжете да се борят за равенство на половете, предава БТА.

Актрисата, която е дете-звезда, е разказвала и как се е сблъсквала със сексизъм и полова дискриминация още от 8-годишна, а след това, когато е пораснала, е сексуализирана от медиите, по начин, по който момчетата от филмите за Хари Потър не са били.