Турски знаменитости, сред които любимият на зрителките на телевизионни сериали актьор Чагатай Улусой (Емир от "Огледален свят" и Яман от "Кварталът на богатите"), са сред 34-ма подсъдими, които получиха присъди затвор за търговия с наркотици, съобщава БТА, цитирайки турския в. "Дейли сабах".

Съд в Истанбул произнесе вчера присъдите по продължилото пет години дело, в което освен Улусой подсъдими са актрисата и модел Гизем Караджа ("Пътят на Емир"), певецът Дженк Ерен и други популярни лица.

Улусой и Караджа бяха осъдени на четири години и два месеца затвор, а Ерен получи шест години и три месеца по същото дело.

Обвиняемите отхвърлиха обвиненията за търговия с наркотици, макар че някои от тях признаха, че са взимали дрога. Те бяха пуснати на свобода в хода на процеса, след като за кратко бяха арестувани при зрелищна операция.

Присъдата беше изненадваща предвид факта, че съдиите обичайно издават условни присъди, когато определят по-кратък престой зад решетките, отбелязва "Дейли сабах".

27-годишният Улусой се прочу с ролята си в сериала "Огледален свят" през 2011 г. Той бе в актьорския състав на турската версия на американската телевизионна поредица "Кварталът на богатите", а понастоящем участва в научнопопулярен сериал на Нетфликс.