Наскоро един от най-обичаните латино изпълнители на нашето време - Енрике Иглесиас, успя едновременно да зарадва и натъжи милионите си почитатели по широкия свят. Във видео връзка, излъчваща се на живо по YouTube и Инстаграм, 46-годишният музикант обяви, че до края на месеца на пазара се очаква да излезе новият му единадесети студиен албум "Final", който обаче ще бъде последен в неговата кариера, донесла му редица награди и признания.

Обсъждайки заедно с колегите си Рики Мартин и Себастиан Ятра името на предстоящата му тава, любимият на Анна Курникова обясни, че се е спрял на него, защото планира да се оттегли от музикалната сцена.

Думите му бяха изненада не само за зрителите, приковали поглед към екраните на своите устройства, но и за двамата му събеседници в студиото, които със сигурност не очакваха подобно признание.

Вижте Енрике и семейството му >>

"Това не е нещо, което обмислям едва през последните няколко месеца... а през последните няколко години", призна певецът.

Той разкри, че за първи път е изпитал желание да се пенсионира през 2015 г., малко след като е приключил работата си по албума "Sex and Love", включващ безапелационния му хит "Bailando", както и колаборации с Дженифър Лопес, Pitbull и Кайли Миноуг.

"Final" ще има и втора част, но това ще бъде краят... Окончателно. На този етап от живота ми чувствам, че вече е дошъл моментът да се откажа", сподели Иглесиас.

Въпреки всичко казано дотук, той категорично заяви, че никога няма напълно да обърне гръб на музиката.

"Ще продължавам да пиша песни, защото обичам да го правя, но ще подходя по различен начин", загатна носителят на "Грами".

Освен това той намекна, че е възможно в бъдеще да си сътрудничи с други звезди, появявайки се в техните парчета. Колкото до това дали възнамерява някога да подготви собствени проекти, Енрике каза, че все пак не е изключено и това да се случи, но само ако изпита непреодолима потребност и желание да го направи.

Преди официално да напусне светлините на прожекторите, той трябва да поеме на турне из Съединените щати заедно с Рики Мартин, което ще стартира от Лас Вегас в края на месеца. Обиколката им първоначално бе планирана за отминалата 2020 г., но впоследствие датите бяха променени заради избухналата в пандемия от новия коронавирус.