Младият Камерън Бойс, който е известна Дисни звезда, почина внезапно на 6 юли тази година на 20-годишна вързаст. Сега следователят по случая посочва като причина за смъртта на младежа епилепсия, съобщава BBC.

След като стана ясно, че Бойс е починал в съня си в дома си в Северен Холивуд на 6 юли, семейството му каза, че смъртта му се дължи на здравословен проблем, но два дни по-късно стана ясно, че се очаква по-подробно проучване на причините. Сега става ясно, че точната причина за кончината на актьора е епилепсия.

Камерън е само на 9 години, когато се появява в хорър филма "Mirrors" с Кийфър Съдърланд. После играе едно от децата на Адам Сандлър в "Пораснали хлапета", но най-голяма популярност спечели с тийнейджърския филм "Наследниците".

"Сега светът остана без съмнение без една от най-ярките си светлини, но духът му ще живее чрез състраданието и добрината на всички, които го обичаха", казва говорител на семейството на Камерън непосредствено след неговата смърт.

От Дисни също са покрусено от кончината на актьора. Говорител на Disney Channel го описа като "невероятно талантлив актьор".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

От компанията казват за него:

"От ранна детска възраст Камерън Бойс мечтаеше да сподели невероятния си актьорски талант със света. Като млад мъж, той беше пълен с желание да промени живота на хората чрез хуманитарната си работа."

И още:

"Той бе много талантлив актьор, изключително загрижен и мил човек, но най-вече любящ син, брат, внук и приятел".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos