Американският изпълнител Фарел Уилямс и модната къща "Chanel" организират съвместно менторска програма за чернокожи и латино предприемачи, съобщи ContactMusic.

Програмата е част от инициативата на музиканта "Black Ambition", чиято цел е оказването на финансова подкрепа на чернокожи и латино предприемачи, работещи в сферата на технологиите, дизайн, здравеопазване, потребителски стоки. Според певеца тези предприемачи нямат достатъчно представителство в бизнеса и имат нужда от подкрепа, за да се развиват.

Изпълнителят на хита "Happy" и модната къща "Chanel" ще организират семинари и срещи с популярни личности, за да споделят ценен опит с предприемачите.

"За мен е истинска чест, че "Chanel" подкрепя инициативата "Black Ambition". Менторство е сред основните неща в нея и е от голямо значение за успеха на следващото поколение чернокожи и латино предприемачи", казва Фарел Уилямс.

Участниците в програмата ще получат възможност да се срещнат с известни лица и с представители на висшия мениджмънт на модния брад, предава БТА. Те ще им дадат ценни съвети как бизнесът им да бъде успешен.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos