Певицата и бизнесдама Глория Естефан разкри, че е прекарала по-голямата част от ноември в изолация, след като е дала положителен резултат за Covid-19 няколко дни след като е вечеряла в ресторант в района на Маями.

63-годишната изпълнителка споделя, че е имала късмет, понасяйки само "малко кашлица" и обезводняване, след като е загубила обонянието и вкуса си, както и че два пъти е дала отрицателен резултат, откакто се е възстановява.

Във видео, качено в Инстаграм, родената в Куба музикална звезда разкрива, че се е заразила, въпреки че стриктно е спазвала протоколите за обществено здраве. Глория Естефан допуска, че е прихванала заразата от почитател, който не е носил маска, пише БТА. Въпросният фен я е потупал по рамото и се е приближил твърде много, за да разговаря с нея, докато е вечеряла навън с трима членове на семейството си.

"Имах голям късмет, но просто исках да споделя с вас, че бях в изолация, след като един ден вечерях навън и ме доближи човек, който не носеше маска. Опитах се да задържа дъха си, докато той ми говореше, но явно въпреки това се е случило нещо", разказва Естефан.

Певицата е разбрала, че се е заразила, след като е загубила вкуса си в началото на ноември. Глория Естефан след това е прекарала две седмици в пълна изолация на втория етаж в дома си. Тя приписва факта, че се е разминала с най-тежките последствия на болестта на приема на витамини и на вероятно ниския вирусен товар на човека, който я е заразил.

"Страхът беше най-големият ми проблем. Трябва обаче да се отърсим от него и да правим всичко възможно, за да поддържаме имунната си система възможно най-здрава", казва Глория Естефан.