Кралят на руската естрада Филип Киркоров е в България, където подкрепи българската песен в конкурса "Евровизия". Днес обаче той ще представи песента на молдовката Наталия Гордиенко, която и е написана от него. Това съобщи самият Киркоров, който се срещна с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков чрез когото предаде поздрави на нашата представителка в "Евровизия" - Виктория, съобщиха от обществената телевизия.

"Скъпа България, много се радвам пак да се видим. Поне за малко, но съм щастлив пак да стъпя на родната си земя. И съм щастлив, че съм тук по един много красив повод - това е един музикален празник за цяла Европа, който изпуснахме миналата година. Това е "Евровизия". Аз днес съм неслучайно тук, ще представя песента на молдовската певица Наталия Гордиенко, автор на която се явявам аз. Песента се казва "Сахар","Захар", а захар за мен е едно нещо сладко, а сладкото, кое е най-сладкото при нас - това е нашата Родина, нашите близки, любовта и искам да използвам случая да предам поздрави на потресаващата млада певица Виктория, която ще представя тази година България в конкурса в Ротередам. Този конкурс няма граници, песента няма граници, ние всички се обединяваме от една идея - в този луд свят да забравим поне за една вечер за недоразуменията, за политиката, да се обединим в една голяма държава на име "Песен и любов", заяви Киркоров, който подчерта, че българската изпълнителка е много талантлива, пожела й успех и изрази надежда да се видят след няколко седмици в Холандия.

Като гост, той донесе и подарък и каза:

"Искам да подаря специален подарък от моето юбилейно шоу в Русия, което направих в Кремъл, шоуто на Франко Дергоне. Това е специално издание с всички песни от това шоу, то беше много красиво. С това шоу имах турне преди няколко години в цяла България и надявам се, че догодина, когато навърша своя юбилей 55 години... да, Филип Киркоров става на 55! Остаряваме бавно, неусетно почти, но душата ми винаги ще бъде млада, защото съм израснал и се родих на Черно море, в слънчева Варна и ще използвам всеки момент, за да идвам тук и да къпя в любов със своите приятели".

Накрая Киркоров поздрави своите близки у нас:

"Дано всичко да стане както си мислим, а засега ви пожелавам само едно - здраве и най-важното искам да пожелая здраве на своите леля и чичо, които са от Варна, леля Маре и чичо Хари, които гледат сега тази програма и се вълнуват много, защото можаха да дойдат да се видим в София, защото ситуацията е такава, че дори не можем да се видим един друг поради тази история с коронавируса, но надявам се всичко ще бъде добре и скоро ще се видим на Черно море, което обожавам, обожавам българската музика, своите приятели и всичко свързано с най-важното в живота - любовта.

С една голяма любов, с едно голяма сърце от Русия към България, от Молдова към България, от Гърция към България и обратно. Това е. Да сте живи и здрави! Филип Киркоров е с вас!".

Представители на четири държави са в България, за да заснемат своите предварителни изпълнения за Евровизия. Тези записи максимално наподобяват изпълнението на живо в Ротердам и гарантират провеждането на конкурса в условията на пандемия.