От понеделник централната емисия новини "По света и у нас" по БНТ 1 ще има нови двойки водещи. Аделина Радева и Даниел Чипев, и Филипа Огнянова и Даниел Михайлов ще споделят важното на зрителите всяка вечер от 20 ч.

Даниел Чипев се завръща като водещ на централната емисия новини "По света и у нас" заедно с Аделина Радева, като продължава да изпълнява и длъжността зам.-директор на дирекция "Новини и актуални предавания" в обществената телевизия. Той има над 20-годишен журналистически опит. Започва своята кариера като репортер в Ефир 2 през 1997 г., след това е политически репортер в телевизия "Ден" и Нова телевизия.

Аделина Радева – Даниел Чипев

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

След завръщането си в БНТ е един от създателите на иновативната емисия "По света и у нас" в 18 ч. Впоследствие заедно с Добрина Чешмеджиева става водещ на централната емисия новини "По света и у нас". През 2013 г. създава и продуцира публицистичното предаване по БНТ 1 "Още от деня".

Филипа Огнянова – Даниел Михайлов

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Филипа Огнянова също се завръща в екипа на "По света и у нас" като водеща на централната емисия новини заедно с Даниел Михайлов. В края на 2020 г. тя излезе в майчинство, за да посрещне първородния си син. Филипа Огнянова започва своя професионален път като репортер в БНТ, а след това е сценарист, редактор и водещ на предаването "Денят отблизо". През 2013 г. става редактор, впоследствие и продуцент на новините на БНТ 2. От 2018 г. е водеща на централната емисия новини "По света и у нас" по БНТ 1.