Премиерата на филма "Спенсър" на чилийския режисьор Пабло Ларейн, разказващ за живота на лейди Даяна, бе на фестивала във Венеция и веднага се заговори за скандалните моменти в лентата.

Историята проследява три дни от живота на Даяна по време на коледните празници в Сандрингам през 1991 г., когато тя е близо до срив.

Режисьорът Пабло Ларейн и Кристен Стюарт

Снимка:Getty Images

Заглавието на лентата е моминската фамилия на Даяна, а в кожата ѝ влиза Кристен Стюарт. Сцените, които на някои изглеждат безвкусни, са тези с повръщане и самонараняване, както и тази, в които казва на камериерката си: "А сега се махни, искам да мастурбирам". Това не е реплика, която се чува често в драми за кралското семейство. Последиците от хранителното разстройство на Даяна също са изобразени доста художествено, твърдят критици. За булимията и склонността да се наранява тя разказва още в интервюто по BBC пред Мартин Башир, заради което и се развеждат с Чарлз.

Снимка:IMDB

На пръв поглед описанията в ревютата за филма звучат грубо, но критиците казват, че такъв е елегичния подход на режисьора, който той демонстрира и в "Джаки", където Натали Портман влиза в ролята на съпругата на Кенеди.

Даяна е представена като готина майка, която прави пакости със синовете си, и моментите с тях са едни от най-трогателните в продукцията . "Къде, мамка му, съм?", са първите думи, които героинята изрича. Пренебрегвайки кралския протокол, тя се вози сама до Сандрингам, но се е загубила. Въпреки че е израснала в близкия Парк Хаус в имението Сандрингам, тя не може да намери пътя.

Въпреки добрия грим и щателния поглед към костюмите, ще отнеме няколко минути, да свикнете със Стюарт като Даяна, пише "Independent". Холивудската звезда не предизвиква моментално усещането за "принцесата на народа". "Независимо от това, тя прави запомнящо се, много жизнено изпълнение. Тя е капризна, очарователна, импулсивна и често смешна", твърдят гледалите филма.

Третият човек в брака, както наричат Камила, тук не присъства с името си. В една от сцените Даяна е ядосана, че принц Чарлз, в ролята е Джак Фартинг, ѝ подарява същата огърлица като на любовницата си.