Филмовият режисьор Пол Хагис се изправи пред съд в Южна Италия, докато тече полицейско разследване на твърденията на жена, че е имал интимни отношения с нея без съгласието й в продължение на два дни.

Шестдесет и девет годишният Хагис не направи никакъв коментар, когато пристигна с италианския си адвокат Микеле Лафорджа в съдебната палата в Бриндизи - пристанищен град в област Пулия.

Прокурорите обявиха в неделя, че полицията е задържала родения в Канада режисьор, сценарист и продуцент за разследване на предполагаемо сексуално насилие и нанасяне на тежки телесни повреди при утежняващи обстоятелства.

Държавната телевизия и други италиански медии съобщиха, че предполагаемата жертва е 30-годишна англичанка, която е познавала Пол Хагис преди пристигането му в в туристическия град Остуни за участие във фестивал на изкуствата.

Хагис е съсценарист, режисьор и продуцент на "Сблъсъци", отличен с "Оскар" за най-добър филм и сценарий през 2006. Той е и автор на сценария на "Момиче за милиони". Филмът, режисиран от Клинт Истууд, спечели четири награди на американската киноакадемия.

През последните години Пол Хагис имаше правни проблеми, свързани с обвинения в сексуално насилие от четири жени в САЩ.

Снимка: АР/БТА

В Италия се очаква съдия, след като изслуша аргументите на прокурори и адвокати, да се произнесе дали Хагис трябва да бъде освободен от ареста до евентуално допълнително разследване, пише БТА.

Съдията може също така да реши да го остави в затвора или под домашен арест.

Снимка: АР/БТА