Фолкзвездата Севдалина Спасова вече е в стабилно състояние в реанимация на частната болница в Дупница.

Обичаната изпълнителка, изпяла знаковата песен "Сине, сине", е била докарана в тежко състояние преди 4 дни и медиците полагат денонощни грижи за нея.

"Излезе от комата, в стабилно състояние е", лаконично коментираха от здравното заведение пред "24 часа" и отказаха повече информация.

Тя е адекватна и разговаря, казаха нейни близки. По непотвърдена информация наскоро тя е прекарала коронависурната инфекция, но здравословно й състояние се влошило и изпаднала в кома в дома си.

"Севдалина е добре, говори нормално, но очакваме да приключат изследванията, за да видим на какво се дължи състоянието й", каза Валентин Спасов, съпруг и дуетна половинка на обичаната изпълнителка.

Той уточни, че половинката му не е била диагностицирана с коронавирус, поне чрез тест. Тя е била ваксинирана. Два дни преди да бъде настанена в болницата, певицата е отказала да се храни, а преди това доста била отслабнала.

"Засега няма нужда да бъде транспортирана в друга болница. В Дупница полагат всички необходими грижи за нея и е добре. Надявам се всичко да е наред и да се възстанови бързо", допълни Валентин Спасов.