Фотографката Мария Жекова разби мъжката конкуренция на драматичния финал на "МаsterChef" и грабна престижната титла и голямата награда от 100 000 лева.

Без да загуби самообладание нито за секунда, тя приготви феноменално меню с български продукти по авторски рецепти и безапелационно отстрани съперниците си.

"Вложих в това готвене цялата си енергия, желание, мисъл и любов. Да бъда Мастършеф е огромно щастие", каза през сълзи Мария, след като получи статуетката от шеф Андре Токев под дъжд от златни конфети.

"Това е признание на изключителни хора, които повярваха в мен, и които накрая ме увенчаха с титла на победител. Огромно е щастието, особено когато си заложил всичките си козове, цялата си енергия, желание, мисъл и любов в нещо, и когато то се увенчае с успех е много по-сладко от всеки друг миг!", допълни тя.

Снимка: Официална страница на MasterChef България във Facebook

Веднага след нея в класирането се нареди шофьорът Мартин, който представи класически ястия, но малко не му достигна да вземе титлата. Въпреки че изпусна приза на косъм, зевзекът от Кнежа не загуби доброто си настроение и джентълменски поздрави победителката.

"Сто хиляди лева минаха покрай мен и заминаха! Яд ме е че паднах, но пък паднах от достоен съперник", сподели с усмивка той.

На третото място остана "вълкът единак" в кухнята, актьорът Стилиян. За три месеца в "MasterChef" той не се сприятели с нито един от останалите участници, но пък показа майсторство в азиатската кухня. На финала обаче остави сурово месо в чинията си и отпадна преди съперниците си.

Снимка: Официална страница на MasterChef България във Facebook