Екстремните горещини в Европа накараха известната рок група "Pearl Jam" да отмени концерта си във Виена в сряда вечерта.

Групата обясни на феновете си в Инстаграм, че гърлото на вокалиста Еди Ведър е пострадало на последния му концерт край Париж заради топлината, прахоляка и дима от близките пожари.

"До всички онези, които очакваха страхотно шоу на "Pearl Jam" тази вечер във Виена - и ние също. Поради жегите, прахта и дима, гърлото на нашият певец Еди Ведър е пострадало", се казва в изявлението. "Той е прегледан от лекари и му е назначено лечение, но засега гласните му струни не са се възстановили", допълват от групата. 

Embed from Getty Images

Високите температури и горските пожари обхванаха Европа тази седмица.

Във Франция пожарите са изгорили 25 пъти повече земя досега в сравнение със същия период на миналата година, каза правителственият говорител Оливие Веран пред журналисти в сряда. А в съседката на Австрия- Германия, отбелязаха най-горещия ден тази година.

"Това са брутални новини и ужасно време за всички. За тези, които работят толкова усилено, за да организират концертите, както и за тези, които отделят ценното си време и енергия, за да присъстват", добавиха от бандата. "Като група, ние дълбоко съжаляваме и се опитахме да намерим варианти да продължим да свирим. И Еди иска да пее, просто няма сили в момента. Много, много дълбоко съжаляваме".

Парите за билетите ще бъдат възстановени. 

"Pearl Jam" има три оставащи концерта в тази част от турнето си, един в Прага и два в Амстердам. През септември те ще започнат северноамериканската част от обиколката си.

Embed from Getty Images