Група "Genesis" отмени концертите в Глазгоу и Лондон от турнето "The Last Domino? Tour" във Великобритания след случаи на Covid-19 в групата.

Концертът в шотладския град е бил снощи, а в британската столица са били насрочени за 11, 12 и 13 октомври. Бандата съобщи, че се надява да бъдат определени нови дати и всички продадени билети ще останат валидни за тях.

"С нетърпение очакваме пак да се качим на сцената", написаха музикантите на страницата си, като добави, че е съсипани от новината, но "сигурността на публиката и екипа е по-важна".

Турнето на "Genesis" започна на 20 септември в Бърмингам. Предвидени бяха 16 дати във Великобритания и 21 в САЩ от 15 ноември до 16 декември.

Фил Колинс, Тони Банкс и Майк Ръдърфорд, и тримата в началото на 70-те си години, се качват на сцената заедно за първи път от 14 години. На барабаните е Никълъс, синът на Фил Колинс, който е на 20 години. Популярният му баща обясни, че заради неврологични проблеми не може повече да свири. На някои от концертите той пееше седнал.

"Genesis" има много хитове, като "I Can't Dance", "Mama", "Invisible Touch", припомня БТА. Групата е сред пионерите на прогресив рока, но с години се насочи към поинп рока. Учредена е през 1967 г. Фил Колс се присъединява към нея през 1970 г. като барабанист, е след това започва да пее след напускането на Питър Гейбриъл през 1975 г.