Певицата Гери Халиуел разкри, че за нея извор на модно вдъхновение е кралица Елизабет Втора, която днес става на 94 години.

47-годишната Гери, която след сватбата си с британския автопилот от "Формула 1" взе фамилията на съпруга си - Хорнър , прочула се като Джинджър спайс от популярната навремето група "Spice Girls", допълва, че е голяма почитателка на Нейно Величество. Изпълнителкста споделя, че ярките тоалети на кралица Елизабет Втора винаги подобряват настроението ѝ.

Запитана как се справя по време на пандемията от новия коронавирус, Гери Хорнър отговаря за британското издание на сп. "Vogue":

"Когато се чувствам безпомощна, както и в момента, Нейно Величество ми напомня, че все още мога да се усмихвам, да си направя прическа и да облека някоя впечатляваща рокля. Може и да звучи повърхностно, но не е ли това силата на дрехите? Знам, че когато облека нещо стилно, това незабавно повдига духа ми. Модата може да породи усещане за оптимизъм и Нейно Величество със своята жизнена палитра от лилави, оранжеви, зелени и розови тоалети винаги е признавала това", разкрива тя пред изданието.

Гери Хорнър споделя още, че не само черпи модно вдъхновение от кралица Елизабет Втора, но е и решена да наподоби нейните прояви на "стоицизъм".

"Тя е икона на силата", категорична е певицата.

"Така че, ако се мъчите да се приспособите към новата ни действителност и драматично променения ни начин на живот, се запитайте "Какво би направила кралицата?" За мен отговорът е да действам с кураж и доброта. И ако е възможно, да го направя, носейки перли", допълва Гери, цитирана от БТА.