Гери-Никол разкри в "На кафе", че най-трудният момент в живота й е бил, когато учители и съученици са я засипали с негативи, подразнени от славата й:

"След Х Factor заради злобата и завистта реших да се преместя в частна езикова гимназия. Пратиха ми клипове как мои учителки казват, че не мога да пея."

Вижте снимки на Гери-Никол >>

"Всъщност отношението на учителки и съученици към мен винаги бе отрицателно, защото бях различна и с нестандартен вкус за дрехи, прически. Като дете, например, си подстригах дългата коса, отидох сама на фризьор, след като не послушах майка ми, че трудно ще поддържам новата си по-къса коса. По-късно тя ми падаше в очите", обясни Гери-Никол и допълни:

"Никога не съм искала да приличам на някой, искам да имам моята идентичност и индивидуалност. Доста трудни периоди съм имала. Особено когато постъпките ми не са били одобрявани. Аз съм смело момиче, което продължава да гради кариерата си успешно."

Певицата обясни, че не се чувства като звезда. Че не е възпитател, а артист. И смята, че в текстовете й няма нищо лошо. Тя обясни, че помага на жените "да казват ясно всичко, което искат, без да се притесняват".