Харисън Форд загубил кредитна карта, докато си почивал на плажа в Сицилия, където е на снимки за петата част на Индиана Джоунс.

Благодарение на честността на германски турист, холивудската звезда си получил пластиката обратно.

Оказва се, че добрият самарянин, както го наричат в "Daily mail" я намерил в четвъртък, забелязал изписаното име на актьора и го предал на местната полиция в морския град Мондело, според Асошиейтед прес.

Крайбрежният град Мондело е малък квартал на град Палермо, в автономната област Сицилия, Южна Италия. Районът е известен с дългия си пясъчен плаж и вили в стил "Liberty".

В крайна сметка полицаите проследили чрез продуцентите на филма къде е 79-годишният Форд и му върнали кредитната карта.

Все още не е ясно дали той изобщо е знаел, че картата му е изчезнала.

Италианска информационна агенция публикува снимка от момента, в който служителите връщат картата на Форд.

На нея се виждат двама полицаи и техният командир, застанали до актьора, който държи картата и се усмихва широко. Той бил готов за плаж - в синьо-бял бански и черна тениска.

Форд снима петата част от филмовия франчайз на Индиана Джоунс от лятото, след като беше отложен с една година заради пандемията от COVID-19.

Започвайки през юни, снимките се проведоха на различни места в Англия и Шотландия, преди да се преместят в Сицилия в началото на октомври.

Предвижда се производството да продължи в Италия до декември 2021 г.

Премиерата на филма, в който също участват Антонио Бандаерас, Фийби Уолър-Бридж, Мадс Микелсен, Томас Кречман, Бойд Холбрук, Шонет Рене Уилсън и Тоби Джоунс, е насрочена за 30 юни 2023 г.