Глен Хюз, легендарният глас на Deep Purple, идва отново в България, с групата си The Dead Daisies. Концертът е на 19 юли в рамките на фестивала Midalidare Rock, съобщиха организаторите.

Събитието ще се състои на 17, 18 и 19 юли. Глен Хюз, заедно с китаристите Дъг Алдрич и Ред Феникс, и барабанистът Дийн Кастроново, ще свирят преди Judas Priest.

Глен Хюз е част от Rock And Roll Hall of Fame и е с богата музикална история.

"Обожавам живите изпълнения и моментът е сега! Нямам търпение да тръгнем на турне с Daisies и да свирим на колкото се може повече сцени по целия свят. Работата по новия албум също беше уникална и искам колкото се може по скоро хората да го чуят", споделя за новия си проект Хюз.

Новият, все още неозаглавен албум на The Dead Daisies се очаква да излезе в края на месец май 2020-а година, преди началото на турнето. Албумът е записан във Франция в студио La Fabrique от продуцента Ben Grosse.

Снимка: Варна мега рок

"The Dead Daisies са изключително интересна група и за първи път ще са в България с този си състав. Ясно е, че Глен Хюз няма нужда от представяне на рок феновете, но и ние като такива ще очакваме да чуем и някои от хитовете на Deep Purple в негово изпълнение", споделят от Мидалидаре.

Второто издание на Midalidare Rock in the wine valley ще се проведе на 17, 18 и 19 юли 2020 г.