През отминалата Страстна седмица примата на българската естрадна музика Лили Иванова посрещна рождения си ден. Малко след личния си празник, певицата даде специално интервю за зрителите на "Денят започва с Георги Любенов".

"Всяка година настава някаква шумотевица, вълнение на колко съм години. Ами, аз съм на толкова, на колкото съм. Каквото и да кажа, все ще има някой недоволен и ще каже - тя лъже. Искам да запомните едно - никога в живота си не лъжа. Моята форма се поддържа от моите почитатели, моята публика. Следя продажбите за моите концерти и това ме радва, това ме стимулира", споделя голямата българска певица Лили Иванова по БНТ.

"Моите успехи съм ги постигнала благодарение на моите автори, искам да благодаря на всички. Също така - и на моята публика, ако няма публика - на кого да изляза да пея?! Ако нямам музикант, ако нямам автори - аз съм една нула. Това е. Да не се правим на велики", категорична е примата.

"Аз съм правила много грешки и не съм застрахована и за в бъдеще. Но много се старая да не правя нови грешки, да не се главозамайваме", признава певицата.

От последното си турне - от Велико Търново, през Габрово, Гоце Делчев, Бургас, Ямбол, тя разказа и за перипетии, пред които минал екипът ѝ. В Ямбол на сцената ги нападнали бубулечки, привлечени от осветлението. Били "от тези, миризливки, те са като хеликоптери и са твърди. И кацат по главите. Бях под атака на бубулечките. Някой път се случваше някой да се удари по главата - от хората около мен на сцената - за да махне някоя бубулечка. Беше смешно, но не и приятно. Благодаря на публиката, че издържа тази напаст!"

Да мисля за самочувствие... не съм от тия, дето се хвалят колко са велики. Това, което ме радва е, че те искат още и още. Това значи, че това, което е било на сцената, се е харесало на моите почитатели и на публиката. И аз трябва да съм благодарна."

За себе си споделя: "Аз съм смел човек, обичам да изненадвам. Аз рискувам, но съм го премислила. Не отивам с голи ръце в огъня. Знам какво мога и какво трябва да направя и дали е възможно да го направя. Човек трябва да знае накъде е тръгнал."

"Аз се обръщам назад и всеки би трябвало да се обръща, за да се поучи. Поуката не е напред, тя е назад - от твоите грешки. Аз много обичам да ме учат и се уча. Аз не смятам, че съм най-великата в света", казва примата на българската естрада и пожелава на хората щастие, здраве и успехи.

"Пожелавам на всички зрители много щастие, много здраве, много успехи. Благодаря за това интервю. Христос Воскресе!", завърши Лили.