В Испания настъпиха най-горещите дни от годината, през които, отчаяно търсейки прохлада, жителите ѝ се стремят да стоят на сянка или се отправят към плажните ивици. Но дори жаркото слънце и изгарящите му лъчи не успяха да осуетят традиционната обиколка на крал Фелипе VI и красивата му съпруга кралица Летисия из страната, която този път отбеляза не само настъпването на лятото, но и разхлабването на ограничителните карантинни мерки в държавата.

Проверявайки как се справят различните сектори в условия на криза заради пандемията, една от първите спирки на двойката, след Канарските острови, бе прекрасния курортен град Палма де Майорка. Там те се срещнаха с представители на туризма, за да коментират трудностите, пред които е изправен бранша, както и ефективността на предприетите мерки срещу новия коронавирус.

Вижте снимки >>

За срещата Летисия бе избрала красива рокля на нежни флорални мотиви с дълги ръкави, V-образно деколте и асиметричен завършек на разкроената ѝ пола, която е дело на модната къща "Maje". Но това не е първият път, в който тя се появява в публичното пространство с нея, тъй като я сложи за събитие, провело се миналата година в родния ѝ град Овиедо.

Бившата журналистка е известна с това, че не робува на предразсъдъци и не се притеснява да облече повече от веднъж тоалетите си - факт, който отново показа.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След като дойде краят на работните им ангажименти, аристократите решиха да се възползват от хубавото време и да се разходят по алеята "Ел Аренал", като свалят предпазните си маски за лице. Вървейки в близост до пясъка, двамата често се спираха, за да поздравят туристите с помахване или усмивка.

По-късно те се отправиха към Севиля, а оттам тръгнаха за живописния град Кордоба, известен със своята архитектура от времето, когато е бил столица на Кордобския халифат, някога заемал почти целия Иберийски полуостров. Днес впечатляващата му стара част, в която могат да се видят редица забележителности, е включена в списъка на Юнеско.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За посещението си кралицата бе избрала дълга тъмносиня рокля с плисирана пола, за чийто десен дизайнерът Адолфо Домингес казва, че е вдъхновен от следите на тебешир по черната дъска.