Суперзвездите от k-pop групата BTS се ангажираха да изнесат концерт на живо в подкрепа на южнокорейския град Пусан като кандидат за домакин на Световното изложение през 2030 г. Бандата ще бъде официален посланик на кандидатурата, съобщи списание "Variety".

Момчетата и техният лейбъл HYBE подписаха споразумение с кмета на Пусан Парк Хеонг-Джун. Договорът ангажира групата не само с концерта, но и с други дейности.

Не е посочена дата за шоуто.

Музикантите лично ще представят предложение за сайт, ще бъдат посланици на сесията за представяне в Южна Корея, като създават снимки и видеоклипове за дигиталните кампании на града, и ще разпространяват рекламни видеоклипове чрез официалните канали в социалните медии.

"Предвид важността на кандидатурата ни като нация за домакин на Световното изложение 2030 в Пусан, BTS и HYBE ще направят всичко възможно да допринесат за успеха на Световното изложение в Пусан. Това ще бъде чудесна възможност да допринесем за по-нататъшното развитие на южнокорейската култура, но и на тази в Пусан", казаха от групата.

Снимка: АР/БТА

"Подкрепата на BTS като посланици ще бъде невероятно полезна в подкрепа на усилията ни да осъществим събитието", добавиха и от организационния комитет.

Новината идва само няколко дни, след като членовете на формацията обявиха, че излизат в кратка почивка като група, за да се съсредоточат върху соловите си проекти, предава БТА. Новината предизвика изключително вълнение и дори доведе до спад на цената на акциите на техния лейбъл HYBE, който побърза да представи нещата в перспектива, като увери, че седемте момчета ще продължат сътрудничеството си.

Само преди ден един от членовете на групата - Чонгкук, издаде нов сингъл в сътрудничество с мултиплатинения изпълнител и продуцент Чарли Пут.

Снимка: Getty Images