Съществуват множество начини, по които хората отбелязват рождените си дни - така например някои организират голямо тържество, с което да посрещнат личния си празник в компанията на своето семейство и приятели; други предпочитат да предприемат пътуване с любимия си човек до някоя далечна дестинация, която отдавна са копнели да видят със собствените си очи; трети пък решават да предизвикат себе си, изкачвайки планина или скачайки с парашут, за да отметнат още една точка от списъка си с неща, които мечтаят да направят, преди да навършат определена възраст... А Гуинет Полтроу избра да позира чисто гола пред фотографския обектив, доказвайки, че една жена може да изглежда страхотно във всяко едно десетилетие на живота си.

Вижте снимки на Гуинет >>

По случай своя юбилей актрисата, чиято визия очевидно е неподвластна на иначе безпощадния ход на часовниковите стрелки, реши да публикува предизвикателни снимки, с които се превърна в център на всеобщото внимание в социалните мрежи, предизвиквайки истински възторг в техните потребители. На кадрите холивудската звезда не носи никакви дрехи, а кожата ѝ е боядисана в златно.

Гледайки изображенията, никой не може да отрече, че тя е в перфектна форма. Факт е, че годините минават, заглавията на филмите с нейно участие се увеличават, но тялото на актрисата изглежда все така прекрасно, както в "Седем" - лентата, която я изстреля сред останалите звезди на холивудския небосклон и я събра за 2 години с Брад Пит.

Разбира се, генът определено си казва думата, но блондинката далеч не разчита единствено на него. Напротив, тя отдавна се придържа към здравословния начин на живот, а резултатите от него са налице - фигурата ѝ привлича погледите и кара господата да се обръщат след нея.

Например, вместо с кафе, утрото ѝ стартира със супена лъжица кокосово масло, което има антибактериално действие върху организма. След това пие необходимите за деня витамини с чаша вода и преминава към смути от плодове и зеленчуци, представляващо цялата ѝ закуска.

По-различна храна похапва единствено, когато на предната вечер е пила повече алкохол и на сутринта страда от махмурлук. В тези случаи предпочита да яде сандвич с яйца, понеже е установила, че ѝ влияе най-добре.

Изборът ѝ за обедно меню включва салата с високо съдържание на протеини, но понякога се случва да я замени и на нейно място да си вземе бургер с пуешко месо и маруля. През остатъка от деня човек може да я види с пакетче ядки, солени гевреци и чаша зелен чай.

В свое скорошно интервю обаче блондинката призна, че изобщо не се стреми към съвършенство, вместо това просто се опитва да приеме остаряването с достойнство. В разговора тя сподели, че отказва да бъде перфектна, не иска да се противопоставя нито на гравитацията, нито на логиката.

"Приемам своята човечност", заяви Полтроу.

Наскоро Брад Пит сподели, че бившата му половинка е едно от вдъхновенията зад новата му линия продукти за грижа на кожата.

"Обичам това, което направи Гуинет", каза носителят на "Оскар" пред сп. "Vogue". "Тя и до днес е мой скъп приятел, на когото винаги ще се възхищавам за империята, която създаде", призна той, визирайки компания "Goop", основана преди 14 години от актрисата.