Приятелите на Хари, херцога на Съсекс предполагат, че Камила, херцогинята на Корнуол - представена от Елизабет Втора миналата седмица като бъдеща кралица консорт, ще бъде обект на особена критика в мемоарите му. Очаква се принцът да сподели шокиращи разкрития върху страниците.

Снимка: Getty Images

Хари използва последната си публична изява, видео разговор през миналата седмица с бившия капитан по ръгби от Уелс Гарет Томас, за да отдаде почит на покойната си майка лейди Даяна, пише "Daily Mirror".

Но той нарочно подмина темата, че 74-годишната Камила ще стане следващата кралица, когато баща му принц Чарлз, който е на 73 години, седне на трона.

Мълчанието му "говори много", твърди негов близък, който издава още че 37-годишният Хари никак не е близък с Камила. "Въпреки че напрежението между двамата отслабна през годините, това беше повече  демонстрация на компромис, отколкото близки отношения. Имаше големи проблеми в началото, но когато принцовете пораснаха, вече разсъждаваха като възрастни. Но никога не са били близки с нея".

Лейди Даяна и Камила

Снимка: Getty Images

Все пак признанието на принцеса Даяна в прочутото интервю през 1995 година за BBC, беше именно затова че в брака й с Чарлз има "трима души" - там се била намърдала и Камила. 

Очаквано експлозивната книга на Хари ще бъде публикувана по-късно през тази година. "Той има много за разказване за майка си и мащехата си. Хората си мислят, че е сдържан от уважение към семейството, но не е така. Сделката за мемоарите му е за няколко милиони паунда и според споразумението с издателите трябва да включва и лични спомени и тайни. Така че това ще бъде много интимен поглед в живота му. Ако някои си мислят, че е омекнал, значи се лъжат. Изчакайте книгата да излезе, защото това ще разтърси монархията до основи".

Докато 39-годишният принц Уилям се държи дипломатично спрямо Камила, Хари пренебрегва жената, която майка му наричала Ротвайлер.

Когато тийнейджърът Хари официално бил представен на Камила малко преди първата годишнина от смъртта на Даяна през 1997 г. срещата била неловка и напрегната.

Хари бил само на 13, майка му липсвала ужасно и не знаел как да защити паметта й.

Говори се, че с течение на времето той и Уилям развили по-топли отношения с Камила. През 2005 г. Хари каза по време на интервю за 21-ия му рожден ден, че той и Уилям я "обичат дълбоко". И публично й благодари, че прави баща им "много, много щастлив". 

Embed from Getty Images

Но откакто Хари се премести в Америка със съпругата Меган, той се стреми да покаже, че паметта на трагично загиналата му майка, няма да бъде опетнена, нито тя ще бъде забравена.

Очаква се книгата да бъде публикувана в края на тази година от "Random House". Хари, който сега живее в Калифорния с Меган и децата им Арчи, на две години, и Лилибет, на осем месеца, работи с писателя Джей Ар Моринджър. Американският журналист, носител на награда "Пулицър", е написал книги за бившия шампион по тенис Андре Агаси и Фил Найт, съосновател на обувния гигант "Nike".

Мемоарите се фокусират върху детството на Хари, времето му в армията - включително войната в Афганистан и брака му с Меган.

Хари казва: "Пиша това не като принц, какъвто съм роден, а като човека, който станах. Носех много шапки през годините, както в буквален, така и в преносен смисъл и се надявам, че като разказвам историята си - върховете и паденията, грешките, научените уроци - мога да покажа, че независимо откъде идваме, имаме повече общо, отколкото си мислим".

 

Embed from Getty Images