Хари Стайлс спечели наградата за глобален хит за 2022 г. на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) за парчето "As It Was", предаде организацията.

Отличието се дава на изпълнител, реализирал най-продавания сингъл на годината във всички цифрови формати.

Песента "As It Was" от третия студиен албум на британския изпълнител "Harry's House" беше издаден през април м.г. и оглави класациите по света.

Хари Стайлс, който придоби слава като част от момчешката група "One Direction", този месец спечели награди БРИТ в категориите за песен и албум на годината. "Harry's House" бе отличен и с "Грами" за най-добър албум.

"Хари за първи път получи награда на Международната федерация на звукозаписната индустрия като част от "One Direction"... преди десет години", припомни главният изпълнителен директор на организацията Франсис Мур в разпространено изявление. "Така че е чест да му връча отличието тази година за звездния му сингъл "As It Was".

На второ място в класацията за глобален хит на Международната федерация на звукозаписната индустрия се нарежда "Heat Waves" на британската група "Glass Animals", пише БТА. Трета позиция е за Джъстин Бийбър и Кид Ларой с "Stay".