Федерален съдия в САЩ отхвърли дело, заведено от актрисата Роуз Макгауън срещу продуцента Харви Уайнстийн по обвинения, че той я е принуждавал да мълчи и заплашвал кариерата ѝ, преди да го обвини в изнасилване.

Съдията Отис Д. Райт отхвърли иска, тъй като Макгауън, която миналия месец уволни адвокатите си и се защитаваше сама, не е спазила крайни срокове, удължени по нейно желание.

Магистратът не беше приел голяма част от исканията на актрисата още миналата година, но сега изцяло отхвърли делото. Основното твърдение, че Харви Уайнстийн е нарушил федералния закон за рекет, беше категорично отхвърлено и не може отново да бъде внесено в съда.

Говорител на продуцента обяви, че "извън общественото внимание, с подходящо време, правна работа, доказателства и факти, това е начинът, по който вярваме, че тези дела накрая ще приключат... Господин Уайнстийн продължава напред, за да покаже истината."

Роуз Макгауън

Снимка: Getty Images

Представител на звездата от "Писък" не беше открит за коментар. Тя запази мълчание по въпроса и в социалните медии.

Съдебният иск беше заведен през 2019 г. в Лос Анджелис, припомня БТА. В него се казва, че Уайнстийн, заедно с двама от бившите си адвокати и израелска детективска агенция, са заговорничили да навредят на Макгауън, докато тя се готвеше да обвини в сексуално насилие продуцента в разгара на кампанията на движението #MeToo в края на 2017 г.

Бившият филмов магнат Харви Уейнстийн (69 г.) в момента излежава 23-годишна присъда за изнасилване и сексуален тормоз.

Снимка: Getty Images