Хилари Дъф написа детска книжка, вдъхновена от дъщеричката си Банкс.

Книжката с картинки "Моето малко смело момиче" излиза на пазара през март догодина.

Актрисата, която е на 32 години, сподели, че вдъхновението за творбата я споходило по време на "кърмаческото пътешествие" с 22-месечната ѝ дъщеря и написала книжката, "за да насърчи майките и дъщерите да се стремят нависоко, да мечтаят смело и да отворят широко сърцата си за света".

Банкс е дъщеря на Дъф и съпруга ѝ Матю Кома. Актрисата има осемгодишен син Лука от бившия си съпруг Майк Комри.

"Връщах се от работа посред нощ, тъкмо навреме за мечтаното хранене с дъщеря ми. Не бях я виждала цял ден и това се случи през първата седмица от четиримесечното ми завръщане към работата", написа Дъф в Инстаграм. "Изморена и емоционална, взех на ръце дъщеря си и си спомних за случаите, в които гледах колко смела е майка ми и исках да бъда като нея. Седях във водовъртеж от емоции и осъзнах, че приближавам края на моето кърмаческо пътешествие с моята дъщеря и че това е само един от многото начини, в които ще наблюдавам как тя се превръща в малко смело момиче".

Неотдавна актрисата сподели, че "сладката връзка" на Лука с по-малката му сестра ѝ е помогнала да превъзмогне майчината "вина", защото когато Банкс се родила през октомври 2018 г., тя знаела, че бебето ще има нужда от нея постоянно и това ще й отнема от времето с Лука, пише БТА.