Без съмнение 2020 г. ще остане в историята като годината на звездните бебета, появили се на този свят сякаш като доказателство, че човек може да намери щастие дори и в най-трудните времена. Така например, последните знаменитости, станали част от родителското съсловие, са актьорите Хоакин Финикс и Руни Мара, които съдбата наскоро дари със син.

И тъй като двойката от край време предпочита да пази личния си живот далеч от медийното пространство, вчера, по време на кинофестивала в Цюрих, радостната вест разкри руският режисьор Виктор Касаковски. След прожекцията на документалния филм "Гунда" той обясни на публиката защо носителят на "Оскар", който е изпълнителен продуцент на лентата, не присъства на събитието.

Вижте снимки на Хоакин и Руни >>

"Причината, поради която днес Хоакин не е сред нас, е, че току-що му се роди бебе. Между другото, той кръсти своя красив син Ривър", обяви кинодеецът.

Името, което екранният Артър Флек и половинката му са избрали за своя наследник, не е никак случайно, тъй като така се казваше по-големият брат на Финикс, който през 1993 г. почина на 23-годишна възраст от свръх доза.

През месец май т.г., почти една година, след като стана известно, че артистът е поискал ръката на своята любима, сп. "Us Weekly" предаде, че двойката очаква първото си дете.

"Руни е в шестия месец на своята бременност. Хоакин е повече от щастлив и я придружава навсякъде", каза тогава източник на медията.

"Те наистина не обичат да излизат, предпочитат да бъдат само двамата", допълни той.

Хоакин Финикс и Руни Мара се срещат през 2013 г. на снимачната площадка на филма "Тя". За романтична връзка помежду им се заговори в края на 2016 г., когато актьорите снимаха филма "Мария Магдалена". Те потвърдиха романса си в началото на 2017 г., като същата година се появиха за първи път заедно пред публика на кинофестивала в Кан.

"Тя е единственото момиче, което някога съм проверявал в интернет. В началото бяхме само приятели и си разменяхме имейли. Когато нещата станаха по сериозни, реших да я разуча онлайн... Преди това никога не бях го правил", призна актьорът преди време в разговор с "Vanity Fair".