Актьорът и режисьор Тайлър Пери дарява 2,75 милиона долара на по-възрастни собственици на жилища в Атланта, за да им помогне да останат в домовете си, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Преди няколко седмици Пери се е свързал с кмета на Атланта Андрю Дикенс за предоставяне на помощ за тези жители с фиксирани доходи, които могат да загубят жилищата си в резултат на повишаването на данъците върху недвижимите имоти, съобщава "Атланта джърнъл-конститюшън".

Пери, който е на трето място сред най-високоплатените артисти в света според класацията на сп. "Форбс", ще плати дължимите данъци върху недвижимите имоти на 300 възрастни хора с ниски доходи в Атланта, пише вестникът.

Помощта ще покрие градските, окръжните и училищните данъци. Пери ще покрие и всяко увеличение на данъците през следващите 20 години за 100 възрастни жители с ниски доходи. Той вече е дарил 750 000 долара за първата година, за да покрие дължими данъци и всяко увеличение на данъците върху имотите, и е обещал по 500 000 долара всяка година през следващите четири години, за да гарантира, че жителите няма да плащат повече такива данъци.

Средствата ще се управляват от "Инвест Атланта партнършип" (Invest Atlanta Partnership), нестопанското крило на органа за икономическо развитие на Атланта.