Хю Джакман е с положителен тест за коронавирус. Той е звездата в спектакъла  "Музикантът", едно от най-популярните заглавия в момента на Бродуей и по тази причина представленията бяха отменени за пет дни. Хю Джакман успокои феновете си в Туитър и Инстаграм, че симптомите му са леки, но го боли гърлото и носът му е запушен. Той увери, че веднага щом получи разрешение, ще се върне на сцената.

Актрисата Сътън Фостър от актьорския състав на "Музикантът" се разболя от Covid-19 миналата седмица. Тя беше сменена, чакаше се да се върне на 2 януари. Хю Джаксън ще отсъства поне до 6 януари.

Това е поредното шоу на Бродуей, което стана жертва на увеличаващите се случаи на Covid-19 в Ню Йорк. Десетки, сред които "Цар Лъв", "Аладин", "Хамилтън", отмениха представления през предишните две седмици заради разболели се актьори, въпреки че е задължително всички, участващи в постановките, да са ваксинирани, както и публиката.

Поредната вълна се очертава тежка за Бродуей, защото театрите бяха отворени едва през септември след 18-месечно затваряне. Периодът е неподходящ за паузи, защото по традиция януари и февруари са слаби месеци.

Снимка: Getty Images

Представленията на "Мюзикантът" все още са предпремиерни. Премиерата е насрочена за 10 февруари. Търсенето е голямо, въпреки че цената на някои билети е 699 долара. При препродаване те достигат и 2000 долара.