Британският актьор Иън Маккелън, изиграл ролята на Гандалф в поредицата филми "Властелинът на пръстените", сподели, че е в еуфория, след като получил първата доза от ваксината срещу Covid-19 на "Пфайзер" и "Бионтех" и призова всички, които имат възможност, да се имунизират, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Британската здравна служба, която отговаря за програмата за масово ваксиниране срещу коронавируса във Великобритания, публикува няколко снимки на актьора, който дава окуражителен знак с ръце, докато му поставят ваксината.

"Това е много специален ден. Чувствам се еуфорично", написа в Туитър актьорът, който е на 81 години. "Няма да се поколебая да я препоръчам на всички. Чувствам се късметлия, задето съм ваксиниран", казва Маккелън, цитиран от здравните власти.

Близо 140 000 души във Великобритания вече са получили първа доза от ваксината на "Пфайзер" от началото на кампанията на 8 декември. Хората на възраст над 80 г. са в най-приоритетната група за имунизация срещу Covid-19.

Маккелън, който е звезда на британската сцена и на екрана от 60-те години на миналия век, се сдоби с нова световна популярност и сред по-младите поколения в началото на века, след като се превъплъти в ролята на Гандалф в екранизацията на романите на Толкин под режисурата на Питър Джаксън.

New Line Cinema