Поетът Илиян Любомиров, известен и с псевдонима Августин Господинов, проговори за връзката си с тв водещата Петя Дикова.

Вижте снимки на Илиян и Петя >>

Двойката е заедно от година. Илиян изтъква, че неведнъж е казвал, че всички мои стихотворения са посветени на Петя, просто някои са писани, преди да я срещне.

"Поезията в дните ни е много по-силна от прозата. Пипи просто умее да превърне в дом и четири голи стени", казва Любомиров в интервю за "24 часа".

Познанството на поета и тв водещата обаче датира по-отдавна. Любомиров разказва, че преди няколко години Захари Карабашлиев го запознава с Пипи, докато писателите чакат в телевизията, за да гостуват в предаването "Преди обед".

"Тя буквално ми отвя главата. Харесвах я много преди това, но на живо имаше и класата на истинската жена, и чистотата на момичето, и енергията на човек, който искаш да бъде в живота ти."

Поетът изпраща след това покана за приятелство във Фейсбук, но нищо не се случва и така година и половина. Двамата се засичат отново на литературна премиера и той успява да си поприказва с нея. След това водещата приема поканата му за приятелство във Фейсбук и той я кани на чай.

"И наистина пихме чай. После си откраднах целувка, а на втора среща я заведох да варим ракия."

Там тя пристигнала с 3 кг суджуци и луканки, въпреки че тогава постела, а и по принцип не пиела алкохол. Тогава той разбира, че нещата са сериозни. Илиян успява да впечатли Петя с цепене на дърва и с умението си да сменя гуми. А тя него с човещината си.

"Тя е моят идеал за красота; да, възхищавам се на професионализма и постиженията ѝ; да, готви най-вкусната мусака във Вселената, но всичко това нямаше да има такава тежест, ако не носеше огромно сърце и не беше съхранила душата си."

Любимиров бе ангажиран в предаването "На кафе", където коментираше актуалните събития от последния сезон на VIP Brother. Пипи го посъветвала да не ръкомаха толкова, докато говори. Двамата се изявяват в конкурентни телевизии Едната ми баба много сладко обобщи сегашната ни телевизионна ситуация - от понеделник до петък аз съм ѝ в хола посредством телевизора, в събота - Пипи, а в неделя си ни чака и двамата на живо.