Излезе седмият албум на Intelligent Music Project. Групата ще представи албума на турне в седем града, съобщава БТА.

Като барабанист и музикален копродуцент на новия албум се завръща Саймън Филипс (Tоto, Protocol), а основният вокалист и в този проект е едно от най-популярните имена в рок музиката днес - Рони Ромеро (Rainbow, MSG). Това ще бъде третият албум на Ромеро с Intelligent Music Project, а в него той за пръв път се превръща в съавтор на музиката на две от песните, заедно с Бисер Иванов и Иво Стефанов, и изцяло е автор на техните текстове. Всички останали произведения и лирики отново са на създателя и продуцент на Intelligent Music Project - д-р Милен Врабевски.

Снимка: БНТ

"Unconditioned (на български - "Безусловен") е албум, посветен на безусловната обич като решаващ фактор за нормализацията на съвремието ни. Тази обич трябва да е насочена най-вече към нашите деца, защото именно те са бъдещето, а ние сме тези, които трябва да ги напътстваме и възпитаваме да взимат смели решения и да живеят за хората около себе си. Само с повече такива хора светът ще стане по-добър", казва д-р Врабевски.

Част от албума е и Intention, с която групата представи България на "Евровизия" (2022) в Торино. Освен конкурсната версия, в албума е включен и оригиналният, по-дълъг вариант на песента, както и инструментална версия.