Ивайла Бакалова сподели, че не харесва Дубай и го свързва само с работата си. За нея България е най-красивата страна.

Вижте снимки на Ивайла >>

Най-красивата българка за 2001 г. от години живее в Дубай, където развива успешен бизнес с недвижими имоти. Тя споделя, че е напуснала България, защото е била в такъв период от живота си, в който е искала да направи нещо ново.

Решението ми не беше трудно, беше добре обмислено, много съм щастлива, че го направих, защото по този начин развих себе си в съвсем различна сфера", сподели тя пред "На кафе".

Единствената причина, поради която моделът се завръща в Дубай обаче е работата. Тя разкри, че не харесва страната, а луксът там я изморява.

"Смятам, че няма по-красива страна от нашата", каза Бакалова.

Тя разказа, че когато е в България, започва деня си в планината, бяга от шума и суетата, и се зарежда от тишината и птичите песни.

Ивайла, която в момента е на 37 г., споделя, че на 19 г. и сега се чувствала по един и същи начин. Единствената разлика е, че сега е по-уверена. Наскоро тя дефилира на Sofia Fashion Week, но според нея професията модел си има възраст, а тя се изявила на модния форум като лице, а не като модел.

"Не можеш да сравниш едно 20-годишно момиче с една 40-50-годишна жена", допълни Бакалова.

Тя е майка на 15-годишна тийнейджърка Рая, с която се опитва да бъде приятел, но и строг родител. Признава, че има в живота си човек, който се грижи за усмивката ѝ и е щастлива в любовта, но допълва.

"В годините разбрах, че щастлив може да те направи не някой друг, а начинът, по който се чувстваш."