Поп певецът Ивайло Колев изненада приятно българската публика с нов сингъл и видеоклип след близо 2-годишно отсъствие от голямата музикална сцена. Песента "Не като мен" представлява изповед за предизвестения край на всяка голяма любов в живота на хората, а видеото е заснето в имение от 14 век, сгушено в Неаполитанския залив.

"Песента е вдъхновена от моя личен досег с тази велика магия наречена Любов. Но не търсете конкретен човек. Това би било толкова прозаично! Тя е събирателен образ на всички онези дами, които са преминали през моето сърце и душа", казва за новия си сингъл Ивайло Колев.

Имение от 14-ти век, разположено в Неаполитанския залив, подслонява за седмица изпълнителя и неговия екип. В него те заснемат стилните кадри, в които зрителите ще видят спиращи дъха гледки от Позитано и Соренто. Текстописец, композитор и режисьор на "Не като мен" е Димитър Стафидов, който се включва с кратка рап част в сингъла.

"Песента е посветена на онази голяма любов, която превръща розите в пепел, но не пепел от рози, а в изпепелени изсъхнали листа от горещите лъчи на любовта. И когато остава мъничката надежда, че спомена за теб е малко по-специален, все още е жив и тлее някъде дълбоко в съзнанието на другия. Макар и останал далеч назад, зацапан от пушилката на забравата", казва още певецът.

Ивайло Колев ще зарадва всички почитатели на хубавата музика и с концерт, който ще се проведе на 30 октомври (сряда) в Sofia Live Club и ще бъде посветен на творчеството на канадската суперзвезда Майкъл Бубле. Концерт-трибютът ще бъде предшестван от кратък коктейл, предпремиера към втория сингъл на Ивайло Колев – баладата "Светлина".

Звездата на певеца изгрява през 2005 г. във формата "Star Academy", откъдето тръгва и кариерата му. В предаването той се класира на второ място.

През 2006г., 2008г. и 2012г. участва в българската песен на Евровизия. През 2008 година издава албум на английски език, а след това живее в Италия, Чили и Бразилия.

Продължава да записва песни на испански език. През 2010 година излиза песента "Моя" в дует с Васил Найденов, докато Ивайло все още живее в Италия. В продължение на 5 години талантът често сменя своята творческа дестинация. В Италия, Англия, Бразилия и Чили той се запознава с емблематични имена от световната музикална сцена, с които и работи.

В Чили пее на една сцена с Том Джоунс и работи за най-гледаната национална телевизия Chilevision. Записва албум с музикантите от култовата английска група Level 42 и не на последно място поддържа приятелски отношения с британската поп-икона Питър Гейбриъл. През 2015 година печели конкурса "Бургас и морето" с песента "Вече знам".

Връзките на Колев често попадат в медийното пространство. Той имаше кратък любовен романс с певицата Клавдия от "Star Academy", след което в Италия се ожени, а впоследствие и разведе, с певицата Паула Павлова, известна още като Платино и Ерилиен. Днес той е щастливо женен с украинката Лилия Колева.