Заснемането на специалния епизод на телевизионния сериал "Приятели", което беше отлагано няколко пъти заради пандемията от COVID-19, ще се реализира през март 2021 г., заяви актьорът Матю Пери, който изигра една от главните роли в емблематичния ситком.

 

"Събирането на "Приятели" е отложено за началото на март (2021 г. - ред.). Изглежда, че ни очаква напрегната година. И това е, което толкова обичам!" - написа актьорът в Twitter. 

През февруари тази година от Warner Media обявиха, че актьорите, изпълнили ролите на главните герои в "Приятели" ще снимат специален епизод от поредицата, който ще бъде излъчен онлайн по HBO Max. През март медиите съобщиха, че снимките са отложени поне до май, но по-късно се разбра, че HBO Max ще стартира на 27 май без специалната серия на легендарния ситком. 

През септември 2019 г. сериалът "Приятели" отпразнува своята 25-та годишнина. Той имаше голям успех в различни страни по света. От 1994 до 2004 г. са заснети общо 236 епизода, а Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиза Кудроу, Мат ЛеБлан, Матю Пери и Дейвид Шуимър изиграха главните роли в комедията, която все още остава популярна.