Посмъртният албум на шведския диджей Авичи излиза утре.

Авичи бе толкова развълнуван за предстоящия си нов албум, че дори по време полета си със самолет до Оман, където по-късно намери смъртта си, непрестанно поддържаше контакт с продуцентите си относно различното звучене, с което иска да се отличава дискът, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Шведският диджей и продуцент беше намерен мъртъв в Маскат, Оман, през април миналата година. Подробности за смъртта му не бяха разкрити. Той беше едва на 28 години. Месеци по-късно семейството му настоя музикалният му екип да приключи работата над недовършения албум.

За продуцентското дуо "Варгас и Логола" задачата не бе никак лесна.

"Трудно бе дори просто да включа компютъра и да работя над песните", довери Логола.

продуцентското дуо "Варгас и Логола"

Снимка: АР/БТА

Но благодарение на многобройните разговори, имейли и текстови послания Варгас и Логола знаеха как Авичи иска да звучи новият му албум.

Дискът "TIM" с характерното за Авичи звучене на електронна денс музика, излиза утре. Албумът включва песни, записани съвместно с Крис Мартин, "Имаджин дрегънс", Ало Блак и "Аризона".

"Аризона"

Снимка: АР/БТА

Ало Блак

Снимка: АР/БТА

Диджей Авичи беше една от най-големите звезди на електронната денс музика. Той ще бъде запомнен с хитове като "Wake Me Up" и "Hey Brother".