Спасителната акция е била на 6 юни, пише в. "Фигаро", цитиран от БТА. Пенсионерът Джим Уолпол и неговата съпруга Мерилин, туристи от щата Охайо, излезли от шикозен ресторант, за да се приберат в хотела си в Торонто.

Пенсионерът обаче се спънал и се блъснал в намиращо се наблизо строително скеле, при което се ударил силно във врата. От раната бликнала обилна кръв. Точно тогава от ресторанта излезли собственикът му и актьорът и последният свалил шала си, за да го пристегне около врата на жертвата. Така той ограничил кръвоизлива и спасил живота на пенсионера.

Съпругата на жертвата в миналото е била медицинска сестра. Тя определя намесата на Малкович като изключителна. Първоначално тя обаче не разбрала кой е спасителят на съпруга й.

Малкович бил в Торонто за представленията на пиеса. Благодарение на намесата си той става част от клуба на знаменитостите, спасили обикновени хора.

През април 2012 г. американският актьор Райън Гослинг спаси британски журналист, който пресичал непредпазливо Шесто авеню в Ню Йорк.