Сър Ринго Стар за малко не се разминал с шанса си да стане член на Beatles, тъй като преди поканата да стане част от "Великолепната четворка", той се канел да емигрира в САЩ.

Вижте снимки на Ринго Стар >>

Когато бил на 19 години Ринго и един негов приятел работели във фабрика. Те възнамерявали да емигрират в Америка, за да потърсят по-добър живот. Но когато разбрали колко документи трябвало да попълнят, те просто се отказали, пише Контактмюзик, цитиран от БТА.

Сега 80-годишният барабанист разсъждава колко по-различен е щял да бъде животът му, ако навремето бил емигрирал в Америка и съдбата му не била свързана с Beatles.

"Аз страшно обичах блуса и исках да живея в Хюстън, родния град на любимия ми блус изпълнител Лайтнин Хопкинс. С приятеля ми Джон отидохме да подадем документи за емиграция в САЩ, попълнихме купища документи, но след това те ни връчиха още, с още повече въпроси. Но на нас ни писна и ги скъсахме".

Днес Ринго се пита какво ли би станало с живота му, ако навремето не беше се отказал от емиграцията.

Getty Images/Guliver Photos

Но той е горд с наследството на Beatles и се радва, че бандата му все още се радва на голяма популярност.

"Аз бях единствено дете и цял живот съм си мечтал да си имам братче. В Beatles аз можах да се сдобия с цели трима братя - Джон, Пол и Джордж!"