Камерън Диас си спомня, че е била "използвана като муле за пренасяне на наркотици" през 90-те години, само няколко седмици преди актьорската ѝ кариера да изгрее с главна женска роля в комедийно-фантастичния блокбъстър "Маската", съобщи в. "Дейли Мейл", цитиран от БТА.

Това се случва в момент, в който 49-годишната актриса се готви да се завърне на големия екран след осемгодишна пауза, подготвяйки се да участва заедно с Джейми Фокс в комедията с подходящо име "Отново в действие".

В началото на кариерата си актрисата е била модел в Париж, а след това е започнала работа като "муле, което пренася наркотици до Мароко".

В подкаста Second Life Камерън обяснява, че е събрала достатъчно пари, за да се премести в Париж и да работи като модел, но не е имала късмет с намирането на работа там.

Тя обяснява на водещата на подкаста Хилари Кер: "Бях там цяла година и не работих нито ден. Не можах да си намеря работа, за да спася живота си. След това си намерих една работа, но наистина мисля, че бях муле, което пренасяше наркотици до Мароко - кълна се в Бога".

Камерън признава, че не е знаела, че пренася забранени вещества, докато не е пристигнала на летището, и е изпаднала в паника, когато е разбрала.

Това се случило в началото на деветдесетте години, когато й бил даден "един заключен куфар, в който бяха моите "костюми"".

Избягвайки най-малко десетгодишна присъда за трафик на наркотици, Камерън оставя куфара на длъжностните лица, когато се връща обратно във Франция, като посочва това като първата и последната си работа в Париж.

Но след щастливото измъкване Камерън най-накрая получава големия си пробив в Лос Анджелис - към нея се обръща кастинг агент, който търси "жена, която може да предизвика сензация".