Американският рапър Кание Уест подаде документи в щата Ню Джърси, за да бъде регистриран като независим кандидат в президентската надпревара на САЩ, предава ТАСС.

Агенцията се позова на публикувани данни на сайта на избирателната комисия на щата. Уест представи подписите на 1 327 регистрирани избиратели от щата Ню Джърси, като успешно преодоля минимума от 800 подписа, необходими за кандидатстване за президентски избори, които ще се проведат през месец ноември.

Рапърът посочи като постоянен адрес на местопребиваване имението си в щата Уайоминг, но не успя да формулира своя лозунг в президентската кампания.

Снимка: АР/БТА

Музикантът се вмести в крайния срок, установен за регистриране на независимите кандидати в щата Ню Джърси. Сега желаещите могат до 31 юли да изкажат своите възражения против кандидатурата на Кание Уест, пише БТА. Този въпрос стана проблемен за него при регистрацията му като независим кандидат в щата Илинойс.

Там в избирателната комисия постъпиха възражения относно истинността на 3 200-та подписа, представени от Уест. По-рано той се регистрира като независим кандидат и в щатите Мисури и Оклахома. Много експерти се съмняват в политическия успех на рапъра, тъй като той се включи прекалено късно в президентската надпревара

Снимка: АР/БТА