Кънтри певецът Лий Брайс е с положителна проба за Covid-19 и няма да пее на церемонията за наградите на Асоциацията за кънтри музика в сряда, както бе планирано.

Представител на певеца съобщи пред агенцията, че той е в добро състояние на духа и няма никакви симптоми.

Брайс се подложил на тест заради предстоящото си участие в шоуто, което ще се излъчва по тв канала ABC от Нашвил, щата Тенеси. Брайс трябваше да пее на церемонията с Карли Пиърс. Двамата са номинирани за дуета си "I Hope You're Happy Now" в категориите музикално събитие на годината и музикално видео на годината.

Брайс, който е известен с хитовете си "I Drive Your Truck'' и "I Don't Dance" ще се самоизолира в дома си, докато не получи лекарска диагноза, че е здрав.

Говорител на Американската асоциация за кънтри музика каза, че Брайс е дал положителен резултат на теста, преди да пристигне за репетиции и участие в шоуто, предава БТА. Заради пандемията церемонията няма да се състои както обичайно пред публика, но изпълнителният директор на асоциацията Сара Трехърн обеща да събере кънтри звездите на едно място при спазване на дистанция.