Капитан Кърк от "Стар трек" полита към космоса този месец, където все още нито един актьор не се е осмелил да отиде. Космическата компания "Blue Origin" на Джеф Безос официално обяви, че актьорът Уилям Шатнър ще се отправи към открития космос с мисията на компанията от Западен Тексас на 12 октомври.

Шатнър, който е на 90 години, ще стане най-възрастният човек в космоса. Той ще бъде един от пътниците на борда на капсула на "Blue Origin" във втория полет с космически туристи на компанията. Двама от членовете на екипажа за клиенти на компанията, които си плащат пътуването.

Магнатът Безос бе на борда на първия полет с пътници на компанията си "Blue Origin" през юли заедно с брат си и с най-възрастния и най-младия човек, летели до космоса досега. Шатнър ще подобри рекорда за най-възрастният човек в космоса с шест години.

С Шатнър ще летят бивш инженер от НАСА, основал компания за наносателити, съосновател на софтуерна компания, специализирана в клинични изследвания и служител на "Blue Origin", пише БТА. Полетът им ще трае десет минути и ще се издигнат на височина около 106 км над земята.

Снимка: Getty Images