Карол Джи и Бед Бъни доминираха на наградите "Грами" за латино музика, като си поделиха 11 статуетки на церемония в Лас Вегас, съобщи ЮПИ.

Карол Джи получи шест награди, сред които изпълнител на годината, любима изпълнителка и любим ърбан изпълнител, както и албум на годината и любим ърбан албум за KGO516.

Бед Бъни, който водеше с 10 номинации, се наложи в пет категории, сред които любим изпълнител и песен на годината за "Dakiti" в сътрудничество с Джей Кортес.

Селена Гомес беше избрана за любима поп изпълнителка, а Уикенд за любим изпълнител от друг жанр. "Авентура" спечелиха наградата за любим дует или група. Ромео Сантос се наложи в категорията за любим тропически албум.

Мексиканецът Кристиан Нодал беше почетен с наградата за изключително развитие, която е признание за "млад изпълнител, показал промяна и бързо развитие като артист, за да постигне върхов успех за кратко време". След като получи наградата, той изпълни медли от свои песни - "Adios Amor", "De Los Besos Que Te Di", "Probablemente", "Ya No Somos Ni Seremos".

Водещи на церемонията в Мандалей бей и казино бяха Рафаел Амая, Жаклин Бракамонтес и Кристиан де ла Фуента.

Шоуто откриха "Блек айд пийс" с двуезично изпълнение на хита им от 2003 г. "Where is Love". Към тях се присъединиха 20 изпълнители, сред които Осуна, Принс Ройс, София Рейес и украинката НК, която развя националното си знаме.