Преди броени дни херцогинята на Кембридж Катрин навърши 37 години - най-щастливата възраст според британците.

Вижте Катрин през последната година >>

Проучване, направено преди години във Великобритания, установи, че поданиците на Нейно Величество се чувстват най-удовлетворени от живота си именно на тази възраст. На 37 години повечето от тях са постигнали основните си цели - да имат семейство и деца, както и възможността да пътуват по света.

Херцогинята на Кембридж Катрин прекара рождения си ден в тесен семеен кръг, въпреки че съпругът ѝ принц Уилям имаше обществен ангажимент.

Дворецът Кенсингтън отбеляза рождения ден на херцогинята като сподели самостоятелна снимка на Катрин, а към нея пишеше: "Благодарим на всички за милите пожелания за рождения ден на херцогинята на Кембридж."

Официалният Инстаграм профил на кралското семейство също не пропусна случая и публикува слайдшоу със снимки, заснети по време на ангажиментите на Кейт, откакто тя се завърна от майчинството си след раждането на принц Луи.

Монтажът започва с кадър на Катрин на сватбата на принцеса Юджени в розовата ѝ рокля от Александър Маккуин.

Клерънс Хаус - домът на принц Чарлз и херцогинята на Корнуол, също отбеляза деня със серия снимки, като две от тях представяха херцогинята в нейното червено палто в деня на Коледа.

Херцогинята на Кембридж Катрин на свой ред ще изпълни първия си официален ангажимент за 2019 г. на 15 януари.