Приказките преди лягане вече имат кралски привкус. Кейт Мидълтън, херцогинята на Кеймбридж, ще прочете една история по детската телевизия в неделя, поставяйки фокуса върху психичното здраве и благополучие на хлапетата, съобщи CNN.

Детският телевизионен канал на BBC - CBeebies ще представи специалния кралски гост в своя сегмент "Истории преди лягане", когато отбелязва Седмицата на психичното здраве на децата в Обединеното кралство. Тя се провежда от 7 до 13 февруари.

Embed from Getty Images

Кейт е избрала да прочете приказката "Совата, която се страхуваше от мрака" на Джил Томлинсън, според прессъобщение на BBC. Историята е за бебето бухал, Плоп, което расте в увереност и преодолява страховете си с помощта на другите.

Подчертавайки важността на Седмицата на психичното здраве на децата, организаторите на шоуто казват, че тази година както децата, така и възрастните са "насърчени да обмислят как са израснали емоционално", като същевременно разбират, че срещата с трудности може "да им помогне да узреят и да се адаптират".

Embed from Getty Images

Преди време Кейт оглави кампанията за психично здраве "Heads Together" заедно с принц Уилям, принц Хари и Меган, и тогава също се заговори психичното и физическо здраве на децата по време на пандемията.

През последното десетилетие Кейт, майка на три деца, създаде свой собствен център за детско развитие, който има за цел да разработи кампании за стимулиране на "реална, положителна промяна" в ранните години.

"Толкова сме горди, че херцогинята прочете приказка в нашите канали CBeebies и CBBC", каза в прессъобщението Патриша Идалго, директор на BBC за детските издания.