След като в края на април, и по-точно на 29-ия ден от месеца, се навършиха девет години, откакто херцогът и херцогинята на Кеймбридж официално се врекоха в любов един към друг, на 9-ти юни те отбелязаха още една специална годишнина. Това е датата, на която направиха първата си публична проява като семейна двойка.

Тогава младоженците присъстваха на юбилейната десета благотворителна "АRK" гала вечер, провела се в двореца Кенсингтън.

Вижте снимки от събитието >>

По онова време, за специалното събитие Кейт изглеждаше възхитително в бледорозовата дълга рокля с перлен оттенък на марката "Jenny Packham", чиято кройка следваше извивките ѝ, подчертавайки нейната прекрасна фигура.

В горната си част тоалетът с къси нежни ръкави от диплещ се тюл бе обсипан с безброй пайети и кристали Swarovski, които се разреждаха в областта на талията, създавайки визуалната илюзия, че Мидълтън носи колан. Завършвайки визията си, тя се бе спряла на светли сандали на висок ток "Bennett", малка чанта-клъч "Prada" и деликатни висящи обеци.

До нея принц Уилям бе заложил на елегантен черен смокинг с бяла риза и папийонка.

Гостите на приема бяха забавлявани от гмуркачи, изпълняващи акробатични номера в басейн, които накараха внука на кралицата да се пошегува, че не знае как следващия ден да обясни на Елизабет Втора развлекателната програма, включваща мъже, носещи най-тесните бански костюми, които е виждал през целия си живот.

След тази им проява, преди почти десетилетие, съдбата дари на Кейт и Уилям три деца - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Наскоро големият син на Даяна говори за родистелството, споделяйки, че със съпругата му не спират да се подкрепят взаимно.

"Преминаваме заедно през всички моменти, независимо дали са добри или лоши. По този начин се развиваме и се учим един от друг. Понякога нещата с децата излизат извън контрол, чисто емоционално, което идва като изненада, защото човек си мисли, че тези ситуации са останали зад гърба му. Отглеждането на деца е един от най-невероятните дарове на живота, но също така може да бъде и доста страшно", разкри той пред BBC.