Ако човек трябва да си извади заключения за принцесите по популярните приказки, то изглежда така, сякаш те нямат кой знае колко сериозни задължения... Освен може би да поддържат чистотата в тясната си килия, обичайно намираща се точно на върха на висока кула, в която са затворени. И разбира се, да пеят някоя дълбоко емоционална песен, описваща тягостното им ежедневие, въртейки парцала и бършейки праха, докато чакат своя смел принц Чаровен, чието сърце не знае що е страх, да пристигне с дорестия си жребец, за да ги спаси от злодея, в чийто плен са попаднали.

Естествено, в реалния свят, който често няма нищо общо с въображаемия, където след една епична битка между доброто и злото в цялата галактика като че ли настъпва вечна хармония и хората се наслаждават на живота в разбирателство, нещата стоят по доста по-различен начин. В действителност кралските особи все пак имат някакви отговорности, далеч от евентуалните им умения с метлата, ако изобщо притежават такива, които трябва да изпълняват. Така например доскоро херцозите на Кеймбридж се бяха отдали на поредния си ангажимент, обикаляйки Карибите по случай платинения юбилей на кралица Елизабет Втора, която тази година отбелязва цели седемдесет години на британския трон.

Вижте снимки >>

През визитата си на региона обаче прекрасната съпруга на принц Уилям на няколко пъти привлече всеобщото внимание със своята удивителна визия, а тази, която представи през последната им вечер на Бахамите, накара мнозина да повярват, че понякога историите за лека нощ могат да оживеят, напускайки очертанията на своята утопия. Преди ден Кейт Мидълтън се появи на приема, даден от генерал-губернатора на островната държава, организиран в удивителния комплекс "Baha Mar" в столицата Насау, където всяко събитие изглежда като бляскава проява, благодарение на възхитителната обстановка, облечена в тоалет, накарал мнозина да я сравнят с Пепеляшка.

Снимка: Getty Images

Тя пристигна на мероприятието, провело се на метри от плажната ивица на Кейбъл Бийч, облечена в нежна бледосиня рокля, изработена по поръчка от дизайнерката Филипа Лепли, известна с булчинските си бутици в Лондон. Дрехата, направена от сатен, който сияе под светлините на прожекторите, откроявайки носещата го брюнетка от останалите гости, се отличава с преметнато V-образно деколте, деликатни панделки на презрамките и ефирната кройка на дългата пола. Ослепителният си външен вид херцогинята бе завършила, добавяйки ненатрапчиви, но безспорно стилни бижута. Тя се бе спряла на седефена огърлица и висящи обеци на "Van Cleef & Arpels", силно наподобяващи емблематичните елементи във формата на стилизирани детелини на "Bvlgari", присъстващи в много от накитите на бранда. Към всичко това тя бе добавила елегантна дамска чанта-клъч, отговаряща изцяло на цвета на цялостната ѝ визия, както и полупрозрачни обувки на висок ток, обсипани с камъни, на които дори приказната героиня, с която бе сравнена, би ѝ завидяла.

Разбира се, Кейт бе придружена от своя партньор, спрял се на класически черен смокинг с папийонка, който несъмнено се е гордял през цялото време със своята пленителна половинка, чиято неизменна усмивка озарява посетените от тях места.

Снимка: Getty Images

"Чуждестранните визити са възможност за размисъл. Научаваш толкова много. Какво е в главата на министър-председателите. Надеждите и амбициите на учениците. Ежедневните предизвикателства, пред които са изправени семействата и общностите", каза Уилям, размишлявайки за турнето им.

"Знам, че това турне постави още по-силен фокус върху въпроси за миналото и бъдещето. За нас това не е повод да казваме на хората какво да правят, а да им окажем подкрепа по възможно най-добрия начин, като използваме платформата, с която имаме късмет да разполагаме", завърши той.