Още откакто застана за първи път до принц Уилям, Кейт Мидълтън започна да печели сърцата на хората с магнетичното си присъствие, вродената си класа и безупречния си стил. Всичките ѝ почитатели са напълно единодушни, че вечно усмихнатата брюнетка е родена, за да бъде принцеса.

Вижте снимки на Кейт >>

И докато днес - на 9 януари, тя празнува своя 38-и рожден ден, ние ще споделим с вас няколко факта за Катрин Елизабет Мидълтън - жената преди титлата.

Тя е родена през 1982 г. в град Рединг, Великобритания, в семейството на Майкъл и Карол Мидълтън. Баща ѝ е авиодиспечер, който по-късно става пилот, а майка ѝ - стюардеса.

Катрин е най-голямото от три деца, тя има по-малки брат и сестра - Филипа и Джеймс.

В средата на 80-те тя живее за няколко години в Аман, Йордания. Причината е, че баща ѝ работи за "British Airlines" и се налага да се установи временно там.

През 1987 г. родителите ѝ основават собствена фирма за кетъринг, която наричат "Party Pieces", занимаваща се освен с доставката на храна, така и с декориране на помещения за тържества.

През ученическите си години Кейт установява, че е много добра в спорта, актьорското майсторство и музиката. Тенисът на корт и хокеят са само една малка част от нещата, които ѝ носят удоволствие през това време.

Докато следва в университета поставя рекорд в дисциплината висок скок.

Принц Уилям я вижда за първи път на ревю, организирано от висшето учебно заведение, където тя се появява в къса рокля. В началото Кейт не изпитва никакъв интерес към аристократа, защото се среща с друго момче. Мидълтън признава, че по онова време не е била като повечето си връстнички, които са въздишали по принца и са окачали негови снимки по стените в стаите си в общежитието.

Дипломира се като магистър по история на изкуството в университета "St. Andrews" през 2005 г.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Висока е 175 см, а размерът на обувките ѝ е 39.

Преди да стане част от кралското семейство, за по-малко от година Мидълтън работи на непълно работно време за бранда "Jigsaw Junior". След като напуска обмисля варианта да стане професионален фотограф, а също така и да основе с брат си пекарна.

Градинарството е страст на Кейт, като през последните 2 години тя е проектирала две градини.

Харесва пица с бекон.

Тя не носи със себе си мобилен телефон, но в дамската ѝ чанта задължително има място за джобно огледало, балсам за устни и пакет с кърпички.